Subsidie op elektrisch rijden in 2022

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Net als vorig jaar heeft de Nederlandse overheid ook in 2022 een subsidiepot beschikbaar gesteld om de aanschaf van een elektrische auto nóg aantrekkelijker te maken. De zogeheten Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) geldt voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto's.

Subsidiepot op elektrisch rijden is groter dan ooit!

Dit jaar is een totale subsidie van 71 miljoen euro beschikbaar gesteld voor nieuwe elektrische auto’s en van ruim 20 miljoen voor gebruikte auto’s. Voor een nieuwe elektrische auto kom je in aanmerking voor een subsidie van € 3.350, bij een gebruikte auto is dat € 2.000. Vanaf vandaag, maandag 3 januari, is het mogelijk om de subsidie voor dit jaar weer aan te vragen.

Voorwaarden elektrische personenauto's

Om in aanmerking te komen voor de SEPP, moet de auto in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

Meer informatie over de mogelijkheden?

Wil je meer informatie over de subsidie mogelijkheden voor elektrisch rijden? Vraag het gerust aan onze medewerkers of bekijk de website van de RVO

Elektrisch rijden bij All2Lease

Elektrisch rijden groeit en dat merken we goed bij All2Lease. Inmiddels hebben de meeste merken een  elektrische auto’s in het assortiment en het aantal modellen groeit gestaag. Bij All2Lease helpen wij de klant graag met de overstap naar elektrisch rijden, wij begrijpen dat de overstap naar elektrisch rijden een hoop vragen oproept, wij beantwoorden deze vragen graag! Wij staan altijd open voor vrijblijvend advies, neem eens contact met ons op.

Rekenvoorbeeld

Één van de modellen die in aanmerking komt voor de SEPP-regeling is de ŠKODA ENYAQ iV60. Zonder de subsidie lease je deze auto op basis van 48 maanden vanaf € 549. Wanneer je de subsidie van € 3.350 uitsmeert over de looptijd van je leasecontract bespaar je zo’n € 70 per maand.

Dit betekent dat je tarief inclusief subsidie € 549 – € 70 = € 479,- is.

En dat is inclusief verzekering en onderhoud! Zo wordt elektrisch rijden wel erg leuk.

Meer berichten

Recent nieuws

Subsidie op elektrisch rijden in 2022

Net als vorig jaar heeft de Nederlandse overheid ook in 2022 een subsidiepot beschikbaar gesteld om de aanschaf van een elektrische auto nóg aantrekkelijker te maken. De zogeheten Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) geldt voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s.

Lees meer
Recent nieuws

Bijtelling elektrische auto’s in 2022

De korting op de bijtelling voor EV’s blijft hetzelfde. Wel verlaagd het kabinet volgend jaar de bijtelling cap naar € 35.000,-. Je betaald dus meer bijtelling voor een EV duurder dan € 35.000,-

Lees meer