Header Image 0
whatsapp.svg
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Voordelen van elektrische bedrijfswagens


Content Image 2

Milieuzones: Elektrische bedrijfswagens kunnen zonder zorgen de toekomstige milieuzones inrijden, aangezien ze geen uitstoot van schadelijke stoffen hebben zoals dieselvoertuigen.

Minder stilstand: Elektrische bedrijfswagens hebben minder draaiende onderdelen dan dieselvoertuigen, wat resulteert in minder onderhoud en dus minder stilstandtijd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: Door te kiezen voor een elektrische bedrijfswagen laat een bedrijf zien dat het duurzaam en milieuvriendelijk bezig is, waardoor het imago wordt versterkt.

Lage kilometerkosten: Het opladen van een elektrische bestelauto is over het algemeen goedkoper dan tanken bij een benzine- of dieselstation, wat resulteert in lagere kilometerkosten.

Content Image 3

Subsidieregelingen 

 

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA): Hiermee kunnen bedrijven 10% van de netto catalogusprijs ontvangen voor elektrische bestelbussen, met een maximum van € 5.000,- per bedrijfsauto. Deze regeling loopt tot en met 31 december 2025.

Milieu Investeringsaftrek (MIA): De MIA biedt bedrijven de mogelijkheid om tot 36% van het investeringsbedrag in mindering te brengen op de fiscale winst bij de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Overige subsidies: Verschillende provincies en gemeenten bieden extra subsidies aan voor elektrische bedrijfswagens, wat de aanschafkosten verder kan verlagen.

 

Content Image 120

Belastingvoordelen

Geen wegenbelasting: Elektrische bedrijfswagens zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting, wat resulteert in lagere maandelijkse kosten.

Minder bijtelling: Wanneer een bedrijfswagen ook privé wordt gebruikt, geldt een lagere bijtelling van 12% over de eerste € 40.000,-, in plaats van de gebruikelijke 22%

 

Het is belangrijk om goed te oriënteren en de juiste elektrische bedrijfswagen te kiezen, vooral met het oog op de toekomstige milieuzones in steden vanaf 2025-2027. Steeds meer ondernemers kiezen voor elektrische bedrijfswagens vanwege de voordelen op het gebied van milieu, kosten en fiscale voordelen. Wij (All2lease) kunnen we je helpen, adviseren bij het maken van de juiste keuze.

Bent u geïnteresseerd in het leasen van de elektrische Bedrijfswagen? Neem dan contact op met onze leaseadviseurs of vraag direct een vrijblijvende leaseaanbieding aan! We helpen u graag verder met het realiseren van uw elektrische rijervaring met een Bedrijfswagen.