Bespaar tijd en geld met een laadstation aan huis, i.c.m. zonnepanelen.

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Bespaar tijd en geld met een laadstation aan huis, i.c.m. zonnepanelen.

Elektrisch rijden is in Nederland nog niet de standaard, maar we raken er met z’n allen wel steeds meer aan gewend. In Nederland zijn inmiddels rond de 63.000 laadpunten beschikbaar voor de EV-rijder, er is dus bijna op ieder punt wel een mogelijkheid om je auto op te laden. het makkelijkste is natuurlijk thuis. Als je iedere dag met een volle accu de weg op kan, zonder er op te moeten wachten is natuurlijk de ideaalsituatie. I.c.m. zonnepanelen maak je thuisladen nog goedkoper en duurzamer!

Veilig en goedkoop laden

Thuis laden is de makkelijkste manier om zorgeloos elektrisch te rijden. Het is ook de goedkoopste manier om je auto te laden, dit is natuurlijk afhankelijk van je stroomtarief bij je energieleverancier. Je laadstation is thuis ook altijd beschikbaar, je hoeft niet te wachten tot het laadstation beschikbaar komt, dit kan wel het geval zijn bij openbare laadstations of openbare snelladers. Met een laadstation thuis, laadt u gewoon voor de deur en heeft u uw eigen “tankstation”

Een elektrische auto kunt u ook opladen aan een normaal stopcontact, dit heeft een aantal nadelen; het duurt langer voordat uw auto is volgeladen, en het is minder veilig dan laden aan een laadstation. Laden aan een laadstation is een stuk veiliger omdat deze namelijk voldoet aan strenge veiligheidseisen en wordt aangesloten op een aparte groep in uw meterkast, met een eigen zekering. Dat is brandveilig en zorgt ervoor dat de stoppen niet doorslaan. Bij het opladen via het normale stopcontact kan de laadkabel warm worden en brand veroorzaken. 

Het opladen van uw auto thuis is 2 tot 3 keer goedkoper dan laden aan een openbaar laadstation. Bij een openbaar laadstation betaalt u naast het daar geldende stroomtarief ook een opslag voor gebruik aan de aanbieder of beheerder. het is doorgaans dus voordeliger om thuis te laden. 

Uw elektrische auto opladen met uw eigen opgewekte zonne-energie

Om elektrisch rijden nog duurzamer en goedkoper te maken is het verstandig om zonnepanelen op uw woning te laten installeren. Met de door u opgewekte zonne-energie kunt u overdag uw auto opladen en daarmee het over geproduceerde vermogen nuttig en efficient gebruiken. Door Corona zijn we met zijn allen steeds meer thuis gaan werken, waardoor de elektrische auto steeds vaker voor de deur stilstaat. Indien u bijvoorbeeld pas de volgende dag weer gebruik dient te maken van het voertuig is dit dus een mooi moment om uw voertuig volledig op te laden, zodat u de volgende dag zorgeloos uw kilometers kan maken. Indien u de auto op dat zelfde moment niet oplaad, zullen de opgewekte kWh’s terug worden geleverd aan het net, dit levert gemiddeld veel minder op t.o.v. het opslaan van deze kWh’s in uw elektrische auto en daarmee uw elektrische kilometers te rijden.  

Inzicht in uw verbruik

De laadstations van tegenwoordig zijn slim, dit wil zeggen dat ze communiceren tussen de auto en uw woning. Op deze manier kunt u het verbruik monitoren. Indien u een auto van de zaak heeft wilt u natuurlijk net zoals dat u gewend bent bij een brandstofauto dat uw tank/stroomkosten worden verrekend met uw werkgever. I.c.m. een backoffice abonnement is het bij een laadstation ook mogelijk om de bij u thuis gemaakt stroomkosten, automatisch met uw werkgever te verrekenen. De kosten die u bij openbare laadstations worden gemaakt worden direct met uw werkgever verrekend via de bij de auto geleverde laadpas. U heeft door het slimme laadstation weinig tot geen administratie! 

Wat is verder nog belangrijk om te weten?

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er ook nog een aantal andere zaken waar u rekening mee moet houden. Het is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk om een laadstation aan huis te plaatsen, niet iedereen heeft de mogelijkheid de elektrische auto op eigen terrein te parkeren. Indien u niet de mogelijkheid heeft om een laadstation bij haar huis te plaatsen, zijn er mogelijkheden om een laadstation bij de gemeente aan te vragen, het nadeel van het aanvragen van een openbaar laadstation bij u in de buurt is dat het vaak lang duurt voordat het openbare laadstation wordt geplaats, dit heeft te maken met de vergunningsaanvraag voor het openbare laadstation. Verder is het verstandig om u goed te laten informeren welk laadstation het beste bij uw elektrische auto past, er zijn namelijk ontzettend veel verschillende modellen en opties te verkrijgen in de markt. All2 Lease adviseert u daarom graag bij het maken van deze keuze, welk laadstation u moet kiezen is onder andere afhankelijk van het maximale laadvermogen van uw voertuig, of u wel of niet wil verrekenen en inzicht wil hebben in uw verbruik, wilt u een vaste kabel of een zo genoemd socket model etc. 

Wilt u meer informatie over het aanschaffen van een laadstation of een zonnesysteem?

All2 Lease adviseert u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Er zijn ook verschillende fiscale voordelen en financieringsmogelijkheden. waar wacht u nog op?

Meer berichten

Recent nieuws

Subsidie op elektrisch rijden in 2022

Net als vorig jaar heeft de Nederlandse overheid ook in 2022 een subsidiepot beschikbaar gesteld om de aanschaf van een elektrische auto nóg aantrekkelijker te maken. De zogeheten Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) geldt voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s.

Lees meer
Recent nieuws

Bijtelling elektrische auto’s in 2022

De korting op de bijtelling voor EV’s blijft hetzelfde. Wel verlaagd het kabinet volgend jaar de bijtelling cap naar € 35.000,-. Je betaald dus meer bijtelling voor een EV duurder dan € 35.000,-

Lees meer