Volvo XC40 Recharge

Volledig elektrisch, maar nog steeds Volvo

De vertrouwde XC40 met een groen karakter

De XC40 Recharge Electric zou weleens de ideale overstap naar elektrisch kunnen zijn; de auto biedt ruimte voor het hele gezin, heeft een goede actieradius en mag 1500 kg trekken. Daarnaast is de auto voorzien van maarliefst 408 PK, aan snelheid dus geen gebrek.

Volvo heeft overigens ook nog steeds extra oog voor veiligheid. Zo heeft Volvo een diefstalbestendige sleutelhanger ontwikkeld die ervoor zorgt dat het signaal van de sleutel niet te traceren is. Ook de dodehoekwaarschuwing, het zogenaamde BLIS, gaat nét aan stapje verder dan dat van de concurrentie. Deze grijpt namelijk in als je iets in de dode hoek over het hoofd hebt gezien.

Zowel de Polestar 2 als de elektrische XC40 zullen gebruik gaan maken van de Compact Modular Architecture. Dit is een platform dat Volvo samen met het Chinese moederbedrijf Geely heeft ontwikkeld. Het verschil tussen Polestar en Volvo zal vanaf volgend jaar hoofdzakelijk zitten in de hoeveelheid PK’s (of eigenlijk kW’s). Alle auto’s uit de stal van Volvo/Polestar met meer dan 300 kW zullen de aanduiding Polestar krijgen. Alles daaronder zal Volvo heten.

Actieradius

Op dit moment is de exacte actieradius van de Volvo XC 40 Recharge Electric onbekend. Volvo communiceert met een range van 400 kilometer. In de realiteit zal dit waarschijnlijk 300-350 kilometer zijn. Het batterijpakket is met een grootte van 78 kWh, dezelfde als die van de Polestar 2.

Opladen

De XC40 Recharge Electric laat dezelfde cijfers zien als de Polestar 2 voor wat betreft laden. Thuis laden kan met een maximaal vermogen van 11 kW (over 3 fasen). Snelladen kan met een maximale snelheid van 150 kW. Dat betekent van 0 naar 80% in ongeveer 40 minuten.

Levertijd

De Volvo XC40 P8 Recharge Electric zal vanaf begin 2021 geleverd gaan worden.

Volvo XC40 Recharge in beeld

Vraag direct je offerte aan voor de Volvo XC40 Recharge