Volkswagen ID.3

Profiteer tot 31 December 2020 van 8% bijtelling

De Volkswagen ID.3 is nu al een echte hit

Al een aantal jaar is Volkswagen bezig met de ontwikkeling van de ID lijn. De ID.3 is de eerste die ook daadwerkelijk op de markt gaat komen. Het model wordt door velen gezien als de opvolger van de Golf, of misschien wel de elektrische tegenhanger ervan. De auto biedt overigens meer binnenruimte dan de Golf en dat heeft met name te maken met het onderstel. De wielen staan ver naar voren, waardoor er veel binnenruimte is. Qua zitruimte is de auto zelfs vergelijkbaar aan de Passat.

Actieradius

424 kilometer is het getal waar Volkswagen mee communiceert. Dat is dan wel de actieradius voor de 1st Edition volgens de WLTP testmethode. Dit model gaat als eerste op de markt komen en heeft een accupakket van 58 kWh. Later komt er een ID.3 op de markt met een actieradius van zelfs 550 kilometer. De kleinste variant brengt je nog 330 kilometer ver.

Opladen

Volkswagen maakt qua opladen verschil tussen de goedkoopste en de duurdere varianten. De 1st Edition kan maximaal 100 kW DC laden bij de snelladers, de goedkopere variant kan maximaal 50 kW DC laden. De ID.3 Pro S kan laden met een maximale snelheid van 125 kW DC. Laden bij een ‘reguliere’ laadpaal gaat wel met dezelfde snelheid, namelijk 11 kW. Belangrijk is dat de auto voorzien is van een 3-fase aansluiting, waardoor 11 kW in veel gevallen ook gewoon te halen is. Afhankelijk van het type ID.3, is de auto weer vol in ongeveer 4 tot 6 uur.

Levertijd

De Volkswagen ID.3 is vanaf oktober 2020 beschikbaar. Althans bij ons, want wij hebben ruim op tijd veel exemplaren besteld. Het gaat in dit geval om de ID.3 1st Plus, met een uitgebreide lijst opties als standaarduitrusting. Vraag nu direct een offerte aan en rijd nog in 2020!

Volkswagen ID.3 in beeld

Vraag direct je offerte aan voor een Volkswagen ID.3