Opel Corsa-E

Een goedkoop alternatief voor de Opel Ampera

De eerste kleine elektrische auto in PSA-familie

Je zou het bijna vergeten; Opel is al lange tijd een serieuze speler op het gebied van elektrische auto’s. De eerste Ampera (een soort van omgekeerde hybride) dateert alweer van 2011. Niet gek dus dat de PSA-groep wel oren had naar de jarenlange elektrische expertise van het Duitse merk. Nu, met de lancering van de Opel Corsa-e, is het eerste model in samenwerking met de Franse concern een feit.

Begin 2020 komt de Opel Corsa-e op de markt. Je kan de auto echter al nu al bestellen. Je krijgt dan de Launch Edition met nagenoeg alle mogelijk opties. Aanvullend kun je nog een aantal opties aan deze variant toevoegen.

Actieradius

Het is een publiek geheim dat de Opel, de DS-3 en de Peugeot e-208 onderhuids gelijk zijn. Daarom heeft de Opel, net als de Franse auto’s, een accu van 52 kWh en een theoretische actieradius van ongeveer 330 kilometer. Uiteraard moet de praktijk nog uitwijzen hoe de auto daadwerkelijk presteert. Belangrijk daarin is de luchtweerstand en het verbruik.

Opladen

Anders dan de Opel Ampera-e, kan de Corse-e wel gebruik maken van het 3-fasen stroomnet. Dat betekent dat de auto in 5 uur en 30 minuten weer helemaal vol kan zijn. Het enige wat een snelle laadsessie nog in de weg kan staan is een trage laadpaal. Al horen die op heel veel plekken inmiddels al tot het verleden. Snelladen kan met de Opel Corsa-e met een maximale snelheid van 100 kW gehaald worden. De auto is in dat geval in 28 minuten weer 80 procent vol.

Levertijd

Net als de andere EV’s uit de PSA-groep, heeft de Opel Corsa-e een levertijd van ongeveer 3-4 maanden. Wel is het mogelijk dat levertijden gedurende dit jaar verder gaan oplopen, in verband met de bijtellingsregels. Wacht dus niet te lang!

Opel Corsa-E in beeld

Vraag direct je offerte aan voor de Opel Corsa-E