Mercedes-Benz EQE – eerste blik op de luxe elektrische sedan

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

De Mercedes-Benz EQS is weliswaar het elektrische paradepaardje van het merk, maar de EQE is voor leaserijders minstens zo interessant. De nieuwkomer biedt een royale actieradius en hoog niveau van luxe net als de EQS, maar dan in de vorm van een compacte sedan met een lagere bijtelling. Mercedes heeft de orderboeken al geopend en een leaseofferte aanvragen kan ook al. We hopen in de loop van dit jaar te mogen leveren. 

Futuristisch en aerodynamisch

In de sfeervolle showroomruimte valt meteen op hoeveel de Mercedes EQE lijkt op zijn grotere broer EQS. Futuristische, aerodynamische looks met dezelfde designelementen die we kennen van andere Mercedes EQ-modellen. Over elke lijn is nagedacht om de auto zo gestroomlijnd mogelijk te maken. Belangrijk voor elektrische auto’s, want hoe minder luchtweerstand, hoe groter het rijbereik.

Mercedes EQE goedkoop leasen

Mercedes-Benz EQE actieradius

Het showmodel betreft de Mercedes-Benz EQE 350+. Dat is de basisversie met een actieradius tot maar liefst 646 km. Met dank aan het enorme accupakket van 90,6 kWh dat netjes onder de vloer is verwerkt. Zie dat bereik maar eens leeg te rijden! De EQE kan trouwens snelladen met 170 kW, dus een korte pauze onderweg is al voldoende voor een volle accu.

Mercedes EQE goedkoop leasen

Extreem luxe cockpit

Het interieur is zoals we dat mogen verwachten van een elektrische Mercedes. Een soort extreem luxe cockpit. Een lange rit achter het stuur van deze sedan lijkt ons dan ook een heerlijke, comfortabele beleving. De stoelen zijn verwarmbaar, omringd met sfeerverlichting en indien gewenst elektrisch verstelbaar. Er zijn bovendien genoeg opbergvakjes en -ruimtes maar alles is net als de buitenkant van de auto uitermate netjes afgewerkt.

Mercedes EQE cockpit

Mercedes EQE Hyperscreen

Centraal op het dashboard is een enorm display geplaatst voor de navigatie en het zelflerende infotainmentsysteem. Alles is eenvoudig te bedienen via aanraakknoppen maar spraakbesturing is ook een optie voor wie de handen liever aan het stuur houdt. De topuitvoering EQE 43 AMG kan zelfs worden uitgebreid met het enorme Hyperscreen dat over de hele breedte van het dashboard reikt. Een attractie op zichzelf!

De Mercedes EQE maakt van dichtbij een geweldige eerste indruk. En met een vanafprijs van 76.825 euro is de stekkersedan natuurlijk een stuk betaalbaarder dan de EQS. Voor zakelijke rijders extra interessant omdat elektrische auto’s dit jaar in aanmerking komen voor de lagere 16% bijtellingscategorie. Wanneer Mercedes precies begint met leveren is nog niet bekend, maar houdt All2lease in de gaten voor de laatste updates. U kan natuurlijk al direct online een Mercedes EQE leaseofferte aanvragen of ons gehele Mercedes leaseaanbod bekijken.

Wil je toch nog een leaseauto met 8 of 12% bijtelling?

Kan je niet wachten op je nieuwe elektrische auto? Rij dit jaar nog een elektrische auto met 8 of 12% bijtelling.
Neem contact met ons op om de beschikbare modellen door te nemen.

Meer berichten

Recent nieuws

Subsidie op elektrisch rijden in 2022

Net als vorig jaar heeft de Nederlandse overheid ook in 2022 een subsidiepot beschikbaar gesteld om de aanschaf van een elektrische auto nóg aantrekkelijker te maken. De zogeheten Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) geldt voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s.

Lees meer
Recent nieuws

Bijtelling elektrische auto’s in 2022

De korting op de bijtelling voor EV’s blijft hetzelfde. Wel verlaagd het kabinet volgend jaar de bijtelling cap naar € 35.000,-. Je betaald dus meer bijtelling voor een EV duurder dan € 35.000,-

Lees meer