Leasevormen

Operational lease

Bij operational lease huur je het object van de leasemaatschappij, die het object dan weer van de leverancier koopt.
Aan het einde van de lease periode heb je de mogelijkheid om het object te kopen van de leasemaatschappij. Bij een operational lease staat het materieel niet op de balans. De Leasemaatschappij is in dit geval zowel juridisch als economisch eigenaar van het object.

Financial lease

Financial lease is een leasevorm waarbij het juridisch eigendom bij de leasemaatschappij ligt en het economische eigendom bij de lessee.
Deze leasevorm is een van de meest voorkomende, omdat het materieel op jouw balans blijft staan. Omdat het materieel bij jou op de balans staat ben jij economisch eigenaar. Bij het aangaan van de financial leaseovereenkomst, wordt Beequip juridisch eigenaar.

Shortlease

Shortlease is een leasevorm waarbij je een flexibel contract sluit met de leasemaatschappij. Op deze manier heb je de vrijheid in mobiliteit.
Heb je een nieuwe medewerker met een tijdelijk dienstverband, ben je een startende ondernemer of heb je om wat voor reden dan ook een tijdelijke auto nodig, dan kun je gebruik maken van shortlease. Met shortlease combineer je de flexibiliteit van huren met alle faciliteiten van leasen.

Motorlease

Mobiliteit veranderd, wij veranderen daarin graag mee. Motor lease is een jong product waarbij wij jou o.b.v. operationele lease of financial lease een motor ter beschikking stellen.
Motor lease is een vorm van huur. De ondernemer “huurt” een motor voor een vast bedrag per maand van de leasemaatschappij en mag daarvoor de elektrische motor gebruiken. Bij operational lease staat de elektrische motor op de balans van de leasemaatschappij.

Equipment lease

Equipment lease is een leasevorm waarbij het juridisch eigendom van het materiaal bij de leasemaatschappij ligt en het economische eigendom bij de lessee.
Deze leasevorm is een van de meest voorkomende, omdat het materieel op jouw balans blijft staan. Omdat het materieel bij jou op de balans staat ben jij economisch eigenaar. Bij het aangaan van de financial leaseovereenkomst, wordt de leasemaatschappij juridisch eigenaar.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste leasevorm?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek