Een gebruikte auto shortleasen

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Hoe werkt het shortleasen van een gebruikte auto en wat zijn hiervan de voordelen? we vertellen je graag meer omtrent deze flexibele manier van leasen.

Shortlease gebruikte auto: Wat zijn de voordelen en hoe werkt het?

We geven je graag een kijkje in de wereld van shortlease; een product/dienst binnen de leasemarkt die enorm in ontwikkeling is. Met shortlease heb je de mogelijkheid om voor een korte periode een contract aan te gaan, het mooie van gebruikt shortlease is dat je tegen een beperkt maandbedrag toch een auto in gebruik kan nemen. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het shortleasen van een gebruikte auto

Korte leasetermijnen en gebruikte auto's

Dat lijkt wel de omgekeerde wereld. In de meeste gevallen wordt een auto voor een lange looptijd meestal 36 tot 60 maanden aangegaan, dit omdat dit de meest economische looptijden betreffen. We hebben het hier dan vaak over een nieuwe auto. Niet iedereen wil en kan die prijs betalen, deze mensen nemen dan vaak genoegen met een jong gebruikte auto. De interesse naar flexibele oplossingen is sinds de Corona tijd enorm gegroeid, hierdoor zie je dat steeds meer ondernemers opzoek zijn naar een flexibele mobiliteitsoplossing tegen de juiste prijs. 

Verandering in mobiliteitsvraag

Langlopende leasecontracten passen niet meer bij deze tijd. Kijk maar eens naar hoe de arbeidsmarkt de afgelopen jaren is veranderd. Denk aan verandering op het gebied van flexibele werktijden, flexibele werkplekken en de grote toename van het aantal zzp’ers. Dat heeft ook allemaal invloed op de mobiliteit van werknemers en ondernemers. De Leasemaatschappijen zijn met deze tendensen meegegroeid en hebben passende antwoorden gevonden op deze veranderde mobiliteit. Een van die antwoorden is het shortleasen van een gebruikte auto. 

Het shortleasen van een gebruikte auto

Het is nu ook mogelijk om kortlopende leasecontracten af te sluiten. Bovendien is het nog voordeliger om een gebruikte auto in shortlease te nemen, dit scheelt je net even die extra paar centen. Met een gebruikte auto wordt uiteraard een jong gebruikte auto bedoeld, dit is een auto die net de kop eraf heeft en daarmee dus al een stuk van zijn afschrijving heeft gehad. Een jonge gebruikte auto is net zo betrouwbaar als een nieuwe, maar brengt een financieel voordeel met zich mee, dit zie je daarom ook terug in de maandtermijn. 

Voordeliger, flexibel en net zo betrouwbaar

Je vraagt je nu vast af, wat zijn nou echt de grootste voordelen? Zo hoef je geen boetes te verwachten als je na een maand of na twee maanden het leasecontract wilt opzeggen. Kan of wil je de leaseauto niet meer betalen, dan lever je hem zonder problemen zonder extra kosten in bij de leasemaatschappij. Dit is onder andere een goede oplossing in het geval van kortlopende projecten waarvoor je mobiel moet zijn. Indien je een nieuwe medewerker hebt aangenomen die in eerste instantie een kortlopend contract heeft is het natuurlijk ook een ideale manier om je medewerker wel van mobiliteit te kunnen voorzien. 

Je kan natuurlijk ook gebruik maken van het product indien je een nieuwe auto hebt besteld, waarvan de levertijd enorm lang is, zo blijf je wel mobiel, tegen een relatief goedkoop maandbedrag. 

Indien je meer informatie wil over dit producten en de mogelijkheden hiervan. Wij helpen je graag bij dit vraagstuk en verzorgen voor jou de scherpste shortlease deal!

Meer berichten

Recent nieuws

Een gebruikte auto shortleasen

Hoe werkt het shortleasen van een gebruikte auto en wat zijn hiervan de voordelen? we vertellen je graag meer omtrent deze flexibele manier van leasen.

Lees meer